Deltagerkrav og sikkerhed

Havet omkring Bornholm er ikke til at spøge med! Derfor forlanger vi, at alle deltagere skal opfylde disse krav.

DU skal være fyldt 18 år, være erfaren roer (mindst 300 km i sæsonen) og kan kun deltage i HAV-kajak (gerne 2'er kajak). Alle andre kajaktyper afvises.

Du bekræfter ved din tilmelding, at du er inforstået med disse krav og, at det er stævneledelsen (stævneleder og roguider) der afgør om det er forsvarligt at ro i forhold til dagens vejr, samt øvrige afgørelser. (F.eks. om der skal aflyses eller flyttes til den anden side af øen som vi gjorde i 2014 - og 2016). Men husk også, at du er "Kaptajn i egen kajak" og derfor selv ansvarlig for dine handlinger og følgerne deraf. Læs også dette om "Kaptajn i egen kajak".

Hvis du udgår på dagens etape, vil du blive afhentet og transporteret til overnatningsstedet sammen med din kajak (når bil og trailer er fulde). 

Hvis en deltager ikke føler sig rutineret nok til ”dagens vejr”, er der mulighed for transport af kajak til dagens overnatningssted, men deltageren skal selv sørge for at komme til dette. (Vi kan måske i sjældne tilfælde tage vedkommende med).

I finder selv sammen i makkerpar på to (eller flere) således, at I passer på hinanden.  Der bør være mindst en mobiltelefon i vandtæt hylster pr. makkerpar. Dit telefonnummer på stævnedagene skal oplyses ved tilmelding (eller ved stævnestart hvis du får nyt nummer).

Du skal kunne: Egen- og makkerredning - også i 1½ m høje bølger. Kunne svømme mindst 600 m i åbent vand med dit roudstyr på (undtagen skørt) - også i 1½ m høje bølger. Bugsere en træt makker mindst 300 m - også i 1½ m høje bølger. VED RONING I HÅRDT VEJR SKAL DU ANVENDE HJELM (Fra ca. 8 ms og opefter).

Din havkajak skal under stævnet være udstyret med: Bugserlinie Pumpe Pagajflyder 1 sæt remme til evt. fastgørelse på trailer - skal ligge i forreste rum. (Skriv navn på i kontrastfarve). Og, at du altid ror med anlagt skørt

Du udtages af dagens etape hvis du: Ikke kan følge de øvrige deltagere men hele tiden sakker agterud. Du køres til dagens etapemål når bil og/eller traileren er fuld. Kæntrer 3 gange samme dag, tages du ligeledes ud og køres til dagens etapemål når bil og/eller traileren er fuld.

Alle har pligt til at hjælpe andre der måtte kæntre eller have problemer på havet.

Deltagelse sker på eget ansvar og risiko for person og materiel - DU er kaptajn i egen kajak!

Ved din tilmelding bekræfter du samtidig, at du opfylder ovennævnte betingelserne og vil følge stævneledelsens og roguiderner sikkerhedsadvarsler og afgørelser.

Bornholm rundt i havkajak arrangeres af bornholmskajakklub.dk

Henter billeder...
Henter billeder...
Henter billeder...